Promovarea imaginii școlii

Clubul Impact “Economic se implică” de la Colegiul Economic “Iulian Pop” Cluj Napoca, coordonat de prof. Georgeta Răduţiu si prof. Camelia Curea a implinit, nu demult, 10 ani de activitate, un deceniu de viaţă şi nenumărate activităţi. Tinerii, elevii Colegiului Economic “Iulian Pop”, viitori economişti sau, mai bine zis, viitori antreprenori au îmbrăţişat modelul IMPACT fiind convinşi că viitorul înseamnă Implicare-Motivare-Pasiune-Actiune-Cunoaştere-Tinereţe.

Misiunea Clubului  Iimpact "Economic se implică" este de  a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, care dezvoltă abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societăţii. Astfel se creează o lume în care toţi tinerii se implică pentru binele comun al tuturor, pentru formarea  atitudinilor  și deprinderilor indispensabile unui comportament adecvat unui stil de viață sănătos. Modalitatea prin care clubul nostru își propune să își îndeplinească această misiune este scrierea și realizarea a cât mai multor proiecte, deschiderea orizontului spre ceea ce înseamnă antreprenoriat social. Tinerii implicaţi în astfel de proiecte sunt pregătiţi să îşi asume un rol activ, au  încredere în forţele proprii, sunt încrezători că împreună pot produce schimbare si sunt conştienţi de procesul de dezvoltare personal prin care trec, ajungând astfel să înţeleagă voluntariatul ca pe o resursă si să îi perceapă miza pe termen lung, inclusive în ceea ce priveşte provocările vieţii profesionale. Educaţia din Impact este educaţie prin proiecte de serviciu în folosul comunităţii.

Văzut ca  un model de educație pentru cetățenie activă și implicare comunitară în rândul copiilor și tinerilor Impact învaţă tinerii să se dezvolte armonios pe toate planurile – afectiv (gestionarea emoţiilor), spiritual, fizic (încurajarea sportului si a unui stil de viaţă sănătos), social, intelectual, de caracter. Din punct de vedere social, tinerii  învaţă  să interacţioneze mai bine, să dobândească anumite abilităţi care să se ajute în munca în echipă, în comunicare, în managementul timpului, să-şi formeze diverse abilități în viață (comunicare, acceptarea celorlalţi, organizarea activităţilor, stabilirea obiectivelor, planificare pe termen lung, respectul faţă de ceilalţi, automotivare, orientarea spre acţiune). Nu doar denumirile activităților dar și titlurile proiectelor de antreprenoriat social demonstrează că tot ceea ce se desfășoară în interiorul clubului nostru transforma în mod pozitiv comunitatea dar și atitudinea față de voluntariat.

“Halloween cu Impact”,"No hate SPEECH"„10 zile de iubire”, „Clasa cu cele mai puține absențe”, „Elevii cu cele mai puţine absenţe”,"Sport și sănătate în comunitate","Copacul încurajării",”Pumpkin festival”,Cafeneaua  părinților”, “Târgul  EcoSweets - Moș Nicolae vine cu altfel de dulciuri,"Sărbători Speciale de Impact", Atelierele de lucru “Comunicatorii generației Z” din cadrul Școlii de comunicare organizată de FNO, Conferința “Așa poți fi și TU”, “Men Sana In Corpore Sano”,educaţia pentru sănătate= armonie interioară- Cât de mult înseamnă o îmbrãţişare-“Free Hugs”, Cum să ne eliberăm rapid de emoţii dezadaptative, “Culorile şi sunetele  ne vindecă sufletul şi trupul”,asertivitatea- antidotul pentru agresivitate,“Natura din oraș”,sau “Impact pe două roți reinventează bradul de Crăciun” sunt câteva din activităţile şi proiectele clubului nostru şi care au şi au avut un rol major, poate chiar decisive, în modelarea caracterelor tinerelor generaţii.

 

Oferta educațională

Doriți să vă înscrieți la colegiul nostru?
Consultați oferta educațională!

Logo program Prof

Social media

Pagina oficiala Facebook